Au intervenit la stingerea a două incendii, în decurs de câteva ore

Miercuri, 21 Aprilie 2021Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Au intervenit la stingerea a doua incendii  in decurs de cateva ore | imaginea 1 Miercuri, 14 aprilie a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc fiind solicitați să intervină, în decurs de câteva ore, pentru stingerea a două incendii, izbucnite în Miercurea Ciuc și Sâncrăieni.

Primul incendiu a fost anunțat la ora 09:48, la două case din comunitatea de romi de la Șumuleu Ciuc. La fața locului, s-au deplasat de urgență două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

La sosirea echipajelor de intervenție, ardea generalizat acoperișul unei case, iar incendiul se extinsese și la acoperișul casei învecinate, cu posibilitate de propagare la celelalte case din imediata apropiere.

Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră. În urma incendiului, au ars acoperișurile celor două case, cu perete comun. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric produs de conductori electrici improvizați. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Tot miercuri, în jurul orei 15:00, 35 de pompieri militari și civili din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc, SVSU Sâncrăieni și Sântimbru au intervenit, cu patru autospeciale de stingere, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în comuna Sâncrăieni.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul cuprinsese acoperișul unei anexe, cu posibilitate de propagare la casa de locuit. Pompierii au intervenit rapid pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 35 mp din acoperișul anexei.

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de burlanul metalic de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. În urma intervenției pompierilor, s-au salvat bunuri materiale în valoare de circa 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 10.000 lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.