Două cutii cu muniţie de infanterie, descoperite de un cetăţean pe terenul propriu

Joi, 01 Aprilie 2021Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Doua cutii cu munitie de infanterie  descoperite de un cetatean pe terenul propriu | imaginea 1 Miercuri, 31 martie a.c., ora 9.00, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Borcea, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul a două cutii cu muniţie de infanterie (aceasta reprezentând muniţie din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale).

Respectivele elemente de muniţie au fost descoperite de către un cetăţean, în timp ce efectua lucrări agricole asupra unui teren care îi aparținea. Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul I.S.U. Călărași au intervenit cu promptitudine, cu o autospecială pirotehnică, şi au ridicat elementele de muniţie, pe care le-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.