În trei zile, pompierii mureșeni au intervenit pentru stingerea a 6 incendii de vegetație uscată

Joi, 01 Aprilie 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

In trei zile  pompierii mureseni au intervenit pentru stingerea a 6 incendii de vegetatie uscata | imaginea 1 De vineri, 26 martie a.c., și până în dimineața zilei de luni, 29 martie a.c., la ora 08:00, pompierii mureșeni au gestionat 156 de intervenții, dintre care - opt incendii, două alte situații de urgență și 146 de intervenții SMURD.

Incendii:

  • În ultimele trei zile, pompierii mureșeni au intervenit pentru stingerea a șase incendii de vegetație uscată pe raza județului Mureș, în localitățile: Târgu Mureș, Saeș, Reghin, Ideciu de Jos și Brâncovenești. Au executat misiunea stingerii, pompierii militari din cadrul Detașamentelor Târgu-Mureș, Sighișoara, Reghin și SVSU Aluniș.

Pompierii reamintesc cetățenilor că arderea miriştii ori a vegetaţiei uscate este interzisă fără obţinerea în prealabil a permisului de lucru cu foc de la primărie, fără a asigura supravegherea, fără a lua măsuri de împiedicare a propagării focului la vecinătăţi, în condiţii de vânt ori amplasând grămezile ce urmează a fi distruse prin ardere în apropierea adăposturilor de animale sau depozitelor de furaje, ceea ce conduce la propagarea focului la gospodării şi anexele acestora. Nerespectarea celor mai sus menționate se pedepsește cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, conform H.G.R. nr. 537 din 6 iunie 2007, art. 1, alin. 3, lit. r şi s - privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor.

  • Sâmbătă 27 martie a.c., în jurul orei 21:00, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în sprijinul pompierilor din cadrul SVSU Iernut pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Lechința. Incendiul s-a manifestat la o cameră de locuit de aproximativ 12 mp, acesta a fost lichidat în limitele găsite. Din fericire, nu au fost victime.
  • În dimineața zilei de luni, 29 martie a.c., în jurul orei 03:00, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la demisolul unei case de locuit în localitatea Tofalău.

Au executat misiunea stingerii pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Au ars bunurile din două încăperi aflate la demisolul casei pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Incendiul a fost lichidat înainte ca acesta să se propage la întreaga locuință. Din fericire, nu au fost victime.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.