Incendiu generalizat la o gospodărie dintr-o comună vrânceană

Miercuri, 21 Aprilie 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Incendiu generalizat la o gospodarie dintr o comuna vranceana | imaginea 1 Sâmbătă, 17 aprilie a.c., în jurul orei 12:30, pompierii militari din cadrul I.S.U. Vrancea au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Vrâncioaia.

La fața locului s-au deplasat 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă (3 de la Stația de Pompieri Vidra și 2 de la Detașamentul de Pompieri Focșani ), 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și 1 ambulanța SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de 400 mp. Pompierii au acționat pentru localizare, limitarea efectelor și lichidarea incendiului. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 21:00. Cauza probabilă: scurtcircuit electric de la un cablu deteriorat/neizolat corespunzător.

În urma evenimentului au ars: etajul, mansarda și acoperișul locuinței pe o suprafață de 600 mp, 2 anexe și un adăpost de animale în suprafață de aproximativ 300 mp, precum și mobilier, electrocasnice și bunuri de uz gospodăresc aflate în încăperile imobilului de la etajul 1 și mansardă; păsări și 4 suine. În timpul intervenției au fost evacuate mai multe butelii de la parterul locuinței.

Pompierii au lucrat în condiții periculoase cauzate de explozia mai multor recipienți sub presiune (butelii), iar intervenția a fost îngreunată de lipsa presiunii de apă din rețeaua de hidranți. Cu toate acestea, au fost protejate și s-a reușit salvarea locuințelor învecinate aflate la o distanță între 2m-4 m față de gospodăria afectată de incendiu. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.