Intervenție dificilă pentru pompierii pirotehniști timișeni

Joi, 01 Aprilie 2021Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Interventie dificila pentru pompierii pirotehnisti timiseni | imaginea 1 120 de elemente de muniție rămasă neexplodată din cel de-Al Doilea Război Mondial au fost găsite într-o gospodărie din localitatea Beregsău Mare.

Luni, 29 martie a.c., în jurul prânzului, în timp ce săpa în grădină, proprietarul a descoperit o mină antitanc și a sunat la 112 pentru a solicita ajutor. Un echipaj pirotehnic din cadrul ISU Timiș și un echipaj de poliție s-au deplasat de urgență la fața locului.

În timp ce săpau pentru a extrage mina antitanc, pirotehniștii și-au dat seama că în apropiere se află mai multe elemente de muniție și au balizat toată zona. La lăsarea serii, după vreo 4 ore jumătate de lucru, pompierii și-au adunat echipamentele și elementele extrase și au plecat spre unitate, lăsând locul intervenției în paza poliției.

Marţi, 30 martie a.c., la ora 06:30, echipajul pirotehnic s-a întors la locul intervenției și au continuat activitatea pentru asanarea muniției. După mai multe ore de lucru, aceștia au reușit să facă bilanțul intervenției și au realizat că au extras 120 de elemente de muniție rămasă neexplodată, printre care:

  • 21 bombe aruncător
  • 21 bucăți mine anti-tanc
  • 2 bombe aruncător
  • 1 proiectil
  • 64 focoase mină anti-tanc
  • 11 focoase bombe aruncător

Toate elementele de muniție au fost transportate și depozitate în siguranță și urmează a fi distruse.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.