Intervenţiile pompierilor ieşeni la sfârşit de săptămână

Vineri, 30 Aprilie 2021Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Interventiile pompierilor ieseni la sfarsit de saptamana | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

În data de 24.04, ora 07:20, echipaje dincadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Popricani, comuna Popricani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unei construcții de locuit.

În urma incendiului au ars acoperișul din lemn și plăci de azbociment pe o suprafață aproximativă de 20 de metri pătrați ale unei anexe, diverse obiecte de mobilier și uz electrocasnic, aproximativ 100 de kilograme articole de îmbrăcăminte, actele de identitate ale proprietarului și aproximativ 2 metri pătrați de acoperiș din lemn al unei construcții de locuit.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat corespunzător față de materialele combustibile. În urma incendiului a rezultat o victimă, de sex masculin în vârstă de 43 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice și care prezenta arsuri de gr. I și II pe aproximativ 10 % din suprafața corpului la nivelul capului, a fost asistată medical de către echipajul EPA și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Spiridon” Iași.

În data de 25.04, ora 18:27, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Prigoreni, comuna Ion Neculce, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului, au ars aproximativ 1000 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 26.04, ora 04:48, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Suhuleț, comuna Tansa, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unei construcții de locuit.

În urma incendiului, au ars acoperișul din lemn și învelitoarea din tablă pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați, bunurile dintr-o cameră, actele de identitate și actele de proprietate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire.

Alte intervenţii/misiuni

Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în perioada 23 - 26 aprilie a.c., echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 62 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.

În perioada 23 - 26 aprilie a.c., două echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 6 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

În perioada 23-26.04, echipajele ATPVM din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au desfășurat o misiune de transport persoane confirmate COVID-19.

În perioada 23-26.04, echipajul C.B.R.N. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor inspectoratului.

În data de 23.04, ora 10:05, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat o misiune de recunoaștere a unui obiectiv în municipiul Iași.

În data de 23.04, ora 11:20, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de retragere a cortului destinat efectuării triajului epidemiologic pus la dispoziția Clinicii Centrului de Dializa Fresenius NephroCare, din municipiul Iași.

În data de 24.04, ora 10:23, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, în municipiul Iași, strada Nicolina, pentru transportul unei persoane supraponderale.

În data de 25.04, ora 03:25, un echipaj de descarcerare din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Pictor Rafael, pentru deblocarea porții de acces într-o gospodărie. După realizarea accesului în curtea locuinței, proprietara a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași și transportată la o unitate spitalicească.

În data de 25.04, ora 03:54, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Silvestru, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportul unei persoane supraponderale.

În data de 25.04, ora 09:00, Punctul de Lucru Hârlău a executat o misiune de verificare și întreținere a cortului destinat efectuării triajului epidemiologic pus la dispoziția Clinicii Spitalului Orășenesc Hârlău.

În data de 25.04, ora 13:06, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Tudor Vladimirescu, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuință, proprietara a fost găsită în stare semiconștientă, fiind preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași și transportată la spital.

În data de 25.04, ora 20:37, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Horodiștea, comuna Cotnari, județul Iași, pentru salvarea unui animal (bovină) căzută într-o fosă.

În data de 26.04, ora 00:23, un echipaj de descarcerare din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Muntenimii, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului proprietarul, în vârstă de 49 de ani, cunoscut cu afecțiuni psihice, a fost transportat de un echipaj de poliție la Institutul de Psihiatrie ”Socola” Iași.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

În data de 23.04, ora 08:28, echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de asanare, în municipiul Iași, strada Dimineții, pentru un element de muniție din timpul conflictelor armate rămas neexplodat. După deplasarea la locul intervenției s-a constatat faptul că obiectul identificat nu face parte din categoria munițiilor neexplodate din timpul conflictelor armate.

În data de 24.04, ora 12:37, echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași s-a deplasat în localitatea Ulmi, comuna Belcești, județul Iași, pentru asanarea unei suprafețe aproximative de 100 de metri pătrați.

În urma intervenției au fost identificate 9 bombe de aruncător de mare capacitate, calibru 82 de milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

Echipajele SMURD au intervenit la 88 de cazuri medicale.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.