O vârstnică şi fiul ei au rămas fără casă, în urma unui incendiu violent

Miercuri, 21 Aprilie 2021Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

O varstnica si fiul ei au ramas fara casa  in urma unui incendiu violent | imaginea 1 O familie din localitatea Pietrele are nevoie de ajutor. Bătrâna și fiului acesteia au rămas fără acoperiș deasupra capului, în urma unui incendiu violent ce a avut loc în după-amiaza zilei de sâmbătă, 17 aprilie a.c.

După ce a dat foc unor gunoaie în curte, femeia a intrat în casă, fără să își dea seama de pericolul unui incendiu. Scânteile purtate de vânt au aprins anexele și locuința, iar flăcările au fost observate târziu. Pompierii ajunși la fața locului, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o cisternă, au stins incendiul în limitele găsite.

O clipă de neatenție a fost suficientă pentru a-i lăsa fără un adăpost. Astfel de cazuri pot fi prevenite, dacă sunt respectate următoarele măsuri:

  • arderea resturilor vegetale, a gunoaielor şi a altor materiale combustibile trebuie să se facă în locuri special amenajate, numai pe timp de zi, în condiţii meteorologice fără vânt și fără a afecta mediul înconjurător;
  • trebuie adoptate măsurile necesare pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;
  • arderea trebuie supravegheată în permanență, iar jarul să fie stins după terminarea activităţii;
  • trebuie asigurate mijloacele şi materialele pentru stingerea eventualelor incendii, cât mai aproape de locul arderii;
  • acoperirea focarelor cu pământ este interzisă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.