Oi, miei și 30 de găini nu au mai putut fi salvaţi din grajdul în flăcări

Sâmbătă, 10 Aprilie 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Oi  miei si 30 de gaini nu au mai putut fi salvati din grajdul in flacari | imaginea 1 În ultimele 24 de ore, până în dimineața zilei de marţi, 6 aprilie a.c., la ora 08:00, pompierii mureșeni au intervenit la 65 de intervenții, din care - două incendii, două accidente rutiere, patru alte situații de urgență și 57 de intervenții SMURD, dintre ele se pot aminti:

Incendii:

  • în jurul orei 20:30, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină la un incendiu horn la o casă de locuit în localitatea Luieriu. Au executat misiunea stingerii pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Reghin.
  • marţi dimineață, 6 aprilie a.c., în jurul orei 05:00, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină la un incendiu anexe gospodărești în localitatea Daneș.

Au executat misiunea stingerii pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara, pompierii din cadrul SVSU Daneș și un cetățean din localitate cu o cisternă cu apă (o vidanjă). Odată ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că este vorba despre un incendiu care se manifestă cu flacără deschisă la trei anexe gospodărești (un garaj, o bucătărie de vară și un grajd) de aproximativ 150 - 200 mp.

Au fost salvați 4 porci, dar din nefericire, în interior se mai aflau 4 oi cu 4 miei și 30 de păsări (găini) care nu au mai putut fi salvaţi. Cauza probabilă a fost: scurtcircuit electric, mai exact a fost vorba despre un bec de încalzire la găini, care a fost uitat aprins și nesupravegheat.

Accidente:

  • în jurul orei 19:30, pompierii mureșeni au fost solicitați să asigure masuri de prevenire și stingere a incendiilor (PSI) la o țeavă de gaz ruptă în localitatea Mitrești.

S-au deplasat de urgență la locul solicitat pompierii militari de la Garda de Intervenție Miercurea Nirajului. Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că este vorba despre o țeavă de gaz ruptă de un autoturism. Pompierii au asigurat zona până la sosirea echipelor de interveție de la furnizorul gazelor naturale. Din fericire, nu au fost victime.

  • în jurul orei 23:50, pompierii mureșeni au fost solicitați să asigure masuri PSI la o țeavă de gaz ruptă în urma unui accident rutier în localitatea Gănești.

S-au deplasat de urgență la locul solicitat pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că este vorba despre un accident rutier produs între două autoturisme, iar în urma impactului s-a rupt o țeavă de gaz.

Pompierii au asigurat zona până la sosirea echipelor de intervenție de la furnizorul gazelor naturale. Din fericire, nu au fost victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.