Pacienţi evacuaţi după izbucnirea unui incendiu la Spitalul Judeţean din Slatina

Duminică, 25 Aprilie 2021Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Pacienti evacuati dupa izbucnirea unui incendiu la Spitalul Judetean din Slatina | imaginea 1 Peste 100 de pompieri din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Olt, Dolj și Teleorman, cu autospeciale de stingere cu apă și spumă, echipaje SMURD, autospeciale pentru victime multiple, au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la clădirea Secției de psihiatrie, din municipiul Slatina.

La fața locului au acționat și mai multe echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt. La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la parterul clădirii, cu degajări mari de fum. Toți cei 36 de pacienți, conștienți, au fost evacuați de echipele de căutare-salvare din cadrul ISU Olt și din cadrul secției de psihiatrie, fiind evaluați medical la locul evenimentului.

Opt pacienți au fost transportați de echipaje de la Serviciul de Ambulanță și SMURD, la UPU Slatina, conștienți, stabili hemodinamic și respirator. Alți opt pacienți au fost transferați către fosta secție de psihiatrie a SJU Slatina, de pe strada Drăgănești, iar 16 pacienți au fost transferați către Spitalul de Psihiatrie Schitu. Patru pacienți au fost externați și preluați de aparținători.

Evacuarea pacienților s-a făcut cu ajutorul autospecialelor pentru victime multiple, a echipajelor SMURD și echipajelor de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fiind afectat parterul clădirii. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei pentru a genera incendiul.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.