Proprietar găsit în stare de șoc, după ce i-a luat foc locuința

Sâmbătă, 17 Aprilie 2021Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Proprietar gasit in stare de soc  dupa ce i a luat foc locuinta | imaginea 1 La sfârșit de săptămână, pompierii militari buzoieni au participat la diverse misiuni de stingere a incendiilor izbucnite la obiective, majoritatea manifestându-se la vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș. Cele mai ample misiuni gestionate au avut loc pe raza comunei Bisoca, duminică, 11 aprilie a.c.

În jurul orei 13:00, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău și din cadrul Punctului de lucru Beceni au fost solicitați să intervină pe raza comunei Bisoca, la un incendiu izbucnit la vegetație uscată ce prezenta pericol de propagare la pădure și la o locuință din apropiere.

Către locul indicat s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul celor două unități de intervenție, fiind suplimentate în orice moment, în caz de nevoie. Ajunși la fața locului, având în vedere pericolele existente, aceștia au început imediat acțiunile de localizare a incendiului, oprind propagarea acestuia.

În continuare, pe parcursul a aproximativ 4 ore au fost derulate acțiuni de lichidare a incendiului, fiind stins în limitele găsite, oprindu-l astfel din a se propaga și a produce pagube suplimentare. În total, incendiul a afectat o suprafață de 6 hectare de vegetație uscată și 4 hectare de litieră, la finalul intervenției fiind stabilită și cauza probabilă de incendiu, și anume foc deschis în spații deschise.

Forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău și din cadrul Punctului de lucru Beceni au fost solicitate să intervină în jurul orei 21:30, la un incendiu izbucnit la o locuință de pe raza comunei Bisoca, fiind astfel dislocate către locul indicat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D.

Ajunși la fața locului aceștia au constatat că incendiul se manifesta la nivelul locuinței, grajdului și anexelor din gospodărie, afectând de asemenea și o construcție din gospodăria învecinată. Totodată proprietarului locuinței i s-a acordat prim-ajutor medical, acesta suferind un atac de panică, fiind găsit în stare de șoc de către pompieri.

Având în vedere zona greu accesibilă în care se afla proprietatea, autospecialele de pompieri au fost amplasate la o distanță de aproximativ 300 de metri față de locul în care se manifesta incendiul.

Imediat după recunoașterea la fața locului, pompierii au început acțiunile de limitare a propagării incendiului, urmate de lichidarea acestuia ce s-a dovedit dificilă și de durată din cauza volumului mare de materiale ce ardeau mocnit, intervenția fiind desfășurată pe parcursul a 10 ore.

La finalul intervenției a fost stabilită și cauza probabilă de incendiu ca fiind jar sau scântei provenite de la sistemul de încălzire al locuinței.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.