Respect, Adrian și Marcel!

Joi, 01 Aprilie 2021Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Respect  Adrian si Marcel | imaginea 1 Adrian și Marcel sunt pompieri, de peste 13 ani, la Garda Numărul 2 Cehu Silvaniei. Au salvat multe vieți împreună, în timpul serviciului.

Cu toate acestea, soarta i-a pus în fața imprevizibilului, inclusiv în timpul liber, când au salvat viața unui bărbat de 69 de ani. Duminică dimineață, 28 martie a.c., Adrian și Marcel se aflau la biserica din localitate pentru a participa la slujba religioasă.

Atmosfera liniștită, specifică, a fost întreruptă de strigătul unei femei, din interiorul bisericii: “Să vină cineva repede! I s-a făcut rău și a căzut!”

Instinctiv, cei doi colegi au reacționat imediat. Au găsit un bărbat căzut pe podea. După o primă evaluare, acesta făcuse stop cardio-respirator. “Marcel, începe tu manevrele de prim ajutor, eu sun la ambulanță, iar după, voi continua eu!”

Adrian a trimis imediat informațiile necesare. Știau amândoi că, până la sosirea ambulanței, fiecare secundă conta pentru salvarea vieții bărbatului respectiv. Mulțimea curioasă se adunase în jurul bărbatului, lucru care, în orice situație, îngreunează misiunea de salvare.

“Vă rugăm să eliberați locul, nu este cazul să vă alarmați!”, le-a transmis Adrian oamenilor prezenți, în timp de Marcel executa manevrele de resuscitare. Faptul că amândoi pompierii au urmat cursul de paramedic a contat pentru că, după câteva minute de aplicare a manevrelor specifice, victima a dat semne de viață.

Concentrați și preocupați ca totul să fie bine, nu au observat când a ajuns ambulanța. Adrian s-a trezit cu o mână pe spate:

  • De aici îl preluăm noi! În ce stare este?
  • Are din nou puls, dar trebuie să fim foarte atenți.

Bărbatul a fost dus la spital, iar în acest moment starea sa de sănătate este stabilizată.

Reprezentanţii MAI le adresează felicitări pentru profesionalism și pentru stăpânirea de sine! Această experiență pe care au trăit-o demonstrează cât de prețioasă e viața! Că oricând pot interveni probleme de sănătate și că, de multe ori, diferența o face omul potrivit care se află în locul potrivit, la momentul potrivit!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.