Respect, Dănuț și Marian!

Duminică, 25 Aprilie 2021Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Respect  Danut si Marian | imaginea 1 Miercuri dimineaţa, 21 aprilie a.c., Dănuț și Marian, pompieri în cadrul I.S.U. Constanța, au ieșit din tura de 24 de ore și, echipați în uniforma de serviciu – SMURD, se îndreptau spre casă.

Pe drum au oprit la un magazin pentru niște cumpărături. Când să plătească, au auzit un zgomot puternic, urmat de un claxon prelungit. Și-au dat seama că este vorba de un accident și au ieșit în fugă din magazin.

Dinspre stradă se auzeau voci alarmate. În două din mașinile implicate în accident se aflau trei persoane. În timp ce acorda ajutor victimei din prima mașină, Marian l-a rugat pe un cetățean aflat în apropiere:

”- Sunați repede la 112, să vină pompierii cu echipajul medical și cel de descarcerare!
- Păi, voi nu sunteți de la pompieri?
- Ba da, domnule, dar am ieșit din tură.
- Păi, și ce căutați aici?
- Uite, ne asigurăm că oamenii aceștia rămân în viață până vin echipajele!”

În acest timp, Dănuț s-a dus să ajute victimele din cealaltă mașină în care se aflau două femei, mamă și fiică. A evaluat situația medicală și a acordat primul ajutor persoanei cel mai grav afectate.

”- Vă rog să vă liniștiți, doamnă! Sunt aici pentru a vă ajuta. Imediat vin și ambulanțele”, i-a spus Dănuț pasagerei din dreapta, care era conștientă, dar avea sângerări nazale și o contuzie la cap. Lângă el a ajuns și Marian.

”- Cum este?
- Sunt stabile. E totul în regulă!
- Hai să mă ajuți la cealaltă mașină. Nu îl putem scoate până nu vine descarcerarea, dar nu vreau să se agite acolo și să pățească ceva mai rău.”

În scurt timp, la fața locului au sosit și echipajele cu două ambulanțe și o autospecială de stingere și descarcerare. Cei doi pompieri le-au prezentat situația victimelor, care au fost preluate de echipajele medicale pentru a fi duse la spital.

15 ani de experiență lucrați împreună, fiind mereu în aceeași echipă, au făcut ca Dănuț și Marian să intervină cu profesionalism, chiar și în afara orelor de program.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.