Respect, Ionuţ şi Marian!

Sâmbătă, 17 Aprilie 2021Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Respect  Ionut si Marian | imaginea 1 Ionuț era în timpul liber și venea de la cumpărături, moment în care a văzut la o casă un nor negru de fum. Și-a dat seama că este un incendiu și, în câteva secunde, era în fața locuinței care ardea. Câțiva oameni priveau cum focul se extinde.

”- A sunat cineva la 112?, a întrebat Ionuț. - Da, da…sunt pe drum!

  • Știți dacă e cineva în casă? - Nu știm, tată, a răspuns un bărbat mai în vârstă.

  • Apă de unde pot lua? - Vezi că e un băiat sus, la mansardă. Are un furtun luat din grădină, de aici. A urcat acum un minut.”

Ionuț a observat la etaj un bărbat care se chinuia să pătrundă în casă și, cu ajutorul unui furtun de grădină, încerca să stingă incendiul din interior. Nu a stat prea mult pe gânduri și, instinctual, s-a folosit de elementele de construcție ale casei și a ajuns lângă bărbatul de la etaj.

”- Dă-mi voie să te ajut! Sunt pompier. Știu ce e de făcut. - Păi, și eu sunt pompier, colega, i-a răspuns acesta. Eu sunt liber azi. Colegii mei sunt pe drum. - Și eu sunt în tura liberă. Intrăm să vedem dacă e cineva în casă?”

Răspunsul nu a mai venit, pentru că cei doi au intrat imediat în casa în flăcări! Au găsit într-una dintre camerele pline de fum o femeie în stare de șoc.

”- Mai este cineva în casă? - Este soțul meu, dar nu știu unde…e pe aici, pe undeva! - Mergeți cu noi, doamnă…vă promitem că vă găsim și soțul, dar acum trebuie să ieșiți din casă!”

Între timp, la fața locului au ajuns și colegii lor, echipați corespunzător, care le-au pus la dispoziție o scară pentru a facilita salvarea femeii. Apoi, Ionuț și Marian au pătruns în altă încăpere, unde l-au găsit pe bărbat, care avea răni pe aproape tot corpul. Era în stare de șoc, așa că au trebuit să îl extragă din cameră cu foarte mare grijă.

Pompierii au reușit să stingă extrem de repede focul și astfel au evitat o tragedie. Mai ales că, la parterul casei, se aflau trei butelii încărcate. Din fericire, femeia nu a fost rănită. Soțul dânsei a fost transportat în stare stabilă la spital. Când totul s-a sfârșit, cei doi pompieri și-au întins mâna.

”- Eu sunt Ionuț! - Pe mine mă cheamă Marian! - Mi-a făcut plăcere să lucrez cu tine. Poate ne mai vedem, dar nu la incendii…

  • Hai să ne vedem mâine, tot aici. Nu putem să-i lăsăm pe oamenii aceștia cu casa arsă! - Așa facem!”

Eroii zilei de marţi, 13 aprilie a.c., s-au reîntâlnit în ziua următoare, de data asta în uniformă, amândoi cu dorința de a-i ajuta pe cei doi bătrânei să treacă mai ușor peste necaz. Marian este pompier de peste 15 ani, iar Ionuț, de 5 ani. Ambii erau în timpul liber, însă acest lucru nu i-a împiedicat să intervină pentru salvarea unor vieți!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.