Respect, Plutonier adjutant Lengyel Szabolcs!

Duminică, 25 Aprilie 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Respect  Plutonier adjutant Lengyel Szabolcs | imaginea 1 Luni, 19 aprilie a.c., în jurul orei 09:10, pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Târgu Mureș, un biciclist s-a lovit de portiera deschisă a unui autoturism staționat.

Evenimentul a fost surprins de către mama unui pompier, care s-a grăbit să-l anunțe pe fiul ei, care o aștepta în imediata apropiere a incidentului. De cum a aflat de eveniment, pompierul a intervenit prompt pentru acordarea primului ajutor victimei, o persoană de sex masculin de aproximativ 60 de ani, care era căzută pe partea carosabilă.

Szaby a efectuat o evaluare primară a victimei și a constatat că aceasta este conștientă, fără urme vizibile de leziuni, urmând a ruga trecătorii să apeleze numărul unic de urgență 112 pentru a solicita un echipaj de ambulanță.

Până la sosirea echipajului SMURD, acesta a stabilizat victima, menținând permanent contactul verbal și vizual cu aceasta. După sosirea echipajului de prim ajutor, Szaby a continuat să sprijine colegii la fixarea gulerului cervical și transportul victimei până în ambulanță.

Plutonierul adjutant Lengyel Szabolcs este comandant de echipaj, își desfășoară activitatea de serviciu la Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș ca paramedic pe ambulanța SMURD și are o vechime de aproape 16 ani în cadrul ISU Mureș. Reprezentanţii ISU Mureş îi mulțumesc lui Szaby pentru implicarea, devotamentul și seriozitatea de care dă dovadă!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.