Sezonul incendiilor de vegetaţie uscată este, din păcate, din nou deschis

Joi, 01 Aprilie 2021Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Sezonul incendiilor de vegetatie uscata este  din pacate  din nou deschis | imaginea 1 Pompierii Detaşamentelor de Pompieri din Deva, Hunedoara, Orăştie şi Dobra au intervenit la periferia localităţilor Deva, Cinciş Cerna şi Ohaba, pentru stingerea mai multor incendii de vegetaţie uscată.

Incendiul dezvoltat la vegetaţia uscată din zona Ohaba a generat o mare cantitate de fum, ce a îngreunat circulaţia pe autostrada A1 la km. 408. În operaţiunile de stingere au fost implicaţi aproximativ 20 de pompieri, care au muncit pentru stoparea arderilor extinse pe aproape 15 hectare de teren.

Pompierii hunedoreni reamintesc faptul că fumul generat de arderi creşte poluarea şi, implicit, determină acutizarea sau declanşarea unor boli respiratorii.

Populaţia judeţului Hunedoara este avertizată că sunt în desfăşurare controale mixte pentru descurajarea fermierilor sau proprietarilor de terenuri care utilizează focul pentru igienizarea parcelelor. În plus, sancţiunile prevăzute de legislaţie pentru aceste acţiuni sunt cuprinse intre 1.000 şi 2.000 de lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.