Trei incendii şi 2 accidente rutiere, gestionate în 24 de ore

Sâmbătă, 10 Aprilie 2021Ialomiţa
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Trei incendii si 2 accidente rutiere  gestionate in 24 de ore | imaginea 1 În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la un număr de 28 de misiuni, după cum urmează:

  • 3 incendii:

Incendiu la o rezervă de plante furajere, care aparține unei societăți comerciale din comuna Axintele, sat Horia – incendiul a fost lichidat în data de 06 aprilie a.c., ora 18:30. Încă din data de 05 aprilie a.c., ora 05:30, s-a acționat neîntrerupt pentru lichidarea incendiului cu forțe conjugate de pompieri militari de la ISU Ialomița și ISU Călărași, precum și de la autoritatea locală Axintele.

Prioritatea a fost menținerea flăcărilor departe de comunitate și de pădure, concomitant cu lucrul la localizarea și lichidarea incendiului. Focul, a înghițit baloți din paie sub formă de șiră, cu o înălțime de aproximativ 6 metri și pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Folosirea intenționată a sursei de aprindere, a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

În municipiul Slobozia, salvatorii din cadrul Detașamentul de Pompieri Slobozia – Garda de Intervenție Slobozia au fost solicitați în data de 06 aprilie a.c., în jurul orei 11:05, să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității.

Pentru stingerea incendiului s-a acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Focul deschis în spații deschise, a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

În comuna Maia, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au fost solicitați în data de 06 aprilie a.c., în jurul orei 21:05, să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și mărăciniș pe raza localității. Pentru stingerea incendiului s-a acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. A ars vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș pe o suprafață de aproximativ 2 hectare. Folosirea intenționată a sursei de aprindere, a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  • 17 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 6 misiuni de transport persoane confirmate cu COVID-19;
  • 2 accidente rutiere:

Accident rutier în comuna Scânteia, sat Iazu, pe DJ 203 F. În data de 06 aprilie a.c., în jurul orel 16:15, salvatorii de la Detașamentul de Pompieri Slobozia – Garda de Intervenție Slobozia au fost solicitați să intervină la un accident rutier, în care a fost implicat un autoturism și în urma căruia a rezultat o victimă neîncarcerată, care prezenta răni ușoare.

La locul evenimentului, salvatorii s-au deplasat de urgență cu o autospecială de intervenție, o autospecială pentru descarcerare, o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ Ialomița - substația Slobozia, venită în sprijin.

După acordarea primului ajutor medical de către echipajele SMURD și SAJ, victima a refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiului la locul accidentului.

Accident rutier în orașul Fierbinți Târg. În data de 06 aprilie a.c., în jurul orel 16:20, salvatorii de la Detașamanetul de Pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină la un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme și în urma căruia au rezultat patru victime neîncarcerate, care prezentau răni ușoare.

La locul evenimentului, salvatorii s-au deplasat de urgență cu o autospecială pentru descarcerare, o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ Ialomița - substația Urziceni, venită în sprijin. După acordarea primului ajutor medical de către echipajele SMURD și SAJ, victimele au refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiului la locul accidentului și sablare carosabil.

Trei incendii si 2 accidente rutiere  gestionate in 24 de ore | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.