4 tone de muniții au fost distruse de pirotehniștii ieșeni

Luni, 31 Mai 2021Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

4 tone de munitii au fost distruse de pirotehnistii ieseni | imaginea 1 În data de 28 mai a.c., pe raza localității Ulmi, comuna Belcești, județul Iași, au fost distruse 602 elemente de muniții, dintre care 586 muniții de artilerie și 16 alte muniții asanate în perioada 18 - 28 mai, de pe raza județului Iași.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a misiunii de distrugere a elementelor de muniții, din timpul conflictelor militare armate, au fost implicate forțe și mijloace din cadrul ISUJ Iași, IPJ Iași, IJJ Iași, CLSU Bălțați și Belcești.

Transportul elementelor de muniții și a materialelor exploziv-pirotehnice către poligonul amenajat pentru distrugere s-a efectuat cu patru autospeciale de intervenție din dotarea ISUJ Iași. 4 tone de elemente de muniții au fost manipulate de personal autorizat, în condiții meteorologice nefavorabile, pe timp ploios, misiunea de distrugere fiind un succes.

De la începutul anului 2021, au fost executate 5 misiuni pentru distrugerea a 1.382 muniții și alte elemente de muniții, cel mai mare dintre acestea a fost un proiectil reactiv M30, cu o greutate de aproximativ 100 kg, descoperit în data de 17 aprilie a.c., pe raza localității Avântu, comuna Românești, județul Iaşi.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.