Au salvat un bărbat înecat cu bol alimentar

Luni, 31 Mai 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Au salvat un barbat inecat cu bol alimentar | imaginea 1 În data de 29 mai a.c., echipajul SMURD Târnăveni a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui bărbat de 68 ani, înecat cu bol alimentar. 2 minute. Un timp, aproape nesemnificativ pentru noi ceilalți, dar atât de important pentru a salva o viață.

La ora 12:16, un apel la 112, anunța intervenția de urgență la un caz, salvarea unui pacient, înecat cu bol alimentar. În 2 minute, echipajul care încadra ambulanța de prim ajutor Târnăveni, format din Plt. adj. Baciu Horea, Plt. maj. Magyari Lorand și Plt. Costin Andrei, a ajuns la domiciliul pacientului care se afla în stare de inconștiență.

Salvatorii au preluat pacientul și au aplicat imediat manevrele specifice de eliberare a căilor respiratorii și, implicit, de înlăturare a bolului alimentar din cavitatea bucală. Ca urmare a obstrucției acute a căilor respiratorii, pacientul intră în stop cardiorespirator, iar echipajul de prim ajutor începe de urgență manevrele de resuscitare.

După 10 minute de luptă contracronometru cu viața, bărbatul își recapătă ritmul cardiac și pulsul. Pentru continuarea îngrijirilor medicale, pacientul a fost transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe din Târnăveni, fiind acum în afara oricărui pericol.

Promptitudinea salvatorilor, grija pentru omul de lângă ei aflat în suferință au făcut ca o nouă viață să fie salvată!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.