Cantități însemnate de muniție de război, descoperite în urma unor lucrări de excavare

Sâmbătă, 29 Mai 2021Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Cantitati insemnate de munitie de razboi  descoperite in urma unor lucrari de excavare | imaginea 1 Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Iași a intervenit în localitatea Valea Ursului, comuna Miroslava, județul Iași, în perioada 24 - 25 mai a.c., pentru asanarea unei suprafețe de teren, unde au fost descoperite cantități însemnate de muniție de război: 553 proiectile explozive de calibru 76 de mm, un proiectil perforant de calibru 47 de mm și 3 focoase.

O parte dintre elementele de muniție au fost scoase la suprafață în urma unor lucrări de excavare, iar persoanele care le-au observat au întrerupt activitatea până la sosirea militarilor, sunând la “apelul unic de urgență 112”.

La locul descoperirii elementelor de muniție, pirotehnicienii au asanat suprafața lucrărilor de extindere a conductei de gaz. Elementele de muniție au fost ridicate, depozitate în vederea distrugerii ulterioare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.