Grenadă de mână defensivă, găsită în interiorul unei case din localitatea Bocșa

Sâmbătă, 29 Mai 2021Caras-Severin
Sursa Foto: Facebook ISU Caras-Severin

Grenada de mana defensiva  gasita in interiorul unei case din localitatea Bocsa | imaginea 1 Echipa pirotehnică din cadrul ISU Caraş-Severin a intervenit de urgență miercuri, 26 mai a.c., in jurul orei 20.00, pentru asanarea terenului (curtea unui cetățean) din localitatea Bocșa, unde a fost găsită, în interiorul locuinței ce era in curs de renovare/curățenie, o grenadă de mână defensivă.

Grenadă pe care proprietarul o aruncase din interiorul casei în curte și, ulterior, anunțând evenimentul la 112, nedându-și seama de pericolul la care s-a expus. Echipa pirotehnică a identificat elementul de muniție găsit, constatându-se, din fericire, că e vorba de o grenadă de mână defensivă, de exercițiu, care nu prezenta pericol de explozie.

Întreaga locuință și terenul împrejmuitor au fost cercetate de către echipa pirotehnică împreună cu reprezentanți ai IPJ Caraş-Severin, nemaifiind găsite alte elemente de muniție. Grenada a fost ridicată, transportată și depozitată in vederea distrugerii în siguranță, la depozitul de muniție din Reșița.

Totodată, proprietarul a fost informat cu privire la măsurile de siguranță în cazul găsirii unor elemente de muniție și riscul pericolului la care se expune în cazul nerespectării acestora.

Grenada de mana defensiva  gasita in interiorul unei case din localitatea Bocsa | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.