Grenadă descoperită de un cetăţean în timp ce efectua lucrări în propria gospodărie

Luni, 17 Mai 2021Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Grenada descoperita de un cetatean in timp ce efectua lucrari in propria gospodarie | imaginea 1 Sâmbătă, 15 mai a.c., la ora 11.00, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Radovanu, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unei grenade defensive (aceasta reprezentând muniţie din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale).

Respectivul element de muniţie a fost descoperit de către un cetăţean în timp ce efectua lucrări și săpături în propria gospodărie din localitatea Radovanu. Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu promptitudine, cu o autospecială pirotehnică, şi au ridicat elementul de muniţie, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.