În minivacanţa de Paşte, pompierii ieşeni au acţionat la peste 300 de intervenţii

Joi, 06 Mai 2021Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

In minivacanta de Paste  pompierii ieseni au actionat la peste 300 de interventii | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

În data de 29.04, ora 06:06, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Cristești, comuna Holboca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală.

În urma incendiului au ars obiecte de mobilier, alimente diverse, uși și geamuri, instalația electrică din mansardă, acoperișul tip șarpantă cu învelitoarea din țiglă pe o suprafață de aproximativă de 150 de metri pătrați.

S-a degradat zugrăveala pe aproximativ 150 de metri pătrați, două geamuri și o ușă din PVC de la casa învecinată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

În data de 29.04, ora 06:10, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Misai, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. În urma incendiului au ars acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, diverse bunuri aflate în interior și s-a degradat întreaga anexă pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați.

Incendiul s-a propagat la locuința învecinată unde au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și bunurile depozitate într-o încăpere și s-au degradat planșeul pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și aproximativ 150 de metri pătrați de zugrăveală. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

În data de 29.04, ora 15:54, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au acționat în localitatea Tătăruși, comuna Tătăruși, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o construcție de locuit.

În urma incendiului au ars aproximativ 1 metru pătrat de astereală din lemn și funinginea din interiorul coșului de fum. S-au degradat soba cu acumulare de căldură și coșul de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.

În data de 29.04, ora 22:32, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Ciurea, în localitatea Ciurea, comuna Ciurea, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 1 hectar de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 29.04, ora 23:57, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Heleșteni, în localitatea Oboroceni, comuna Heleșteni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu la o construcție de locuit.

În urma incendiului au ars aproximativ 3 metri pătrați de tavan din scândură și funinginea din coșul de fum. S-a degradat soba cu acumulare de căldură. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.

În data de 30.04, ora 02:55, un echipaj din cadrul Punctului de lucru Hârlău – Secția de Pompieri Târgu Frumos a acționat în orașul Hârlău, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o troiță.

În urma incendiului au ars troița din lemn masiv (aproximativ 0,3 metri cubi de lemn) și incinta în care se afla această construcție, de aproximativ 3 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

În data de 30.04, ora 22:20, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au acționat în localitatea Cozmești, comuna Stolniceni Prăjescu, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars aproximativ 2 metri pătrați de planșeu din lemn și s-a degradat soba cu acumulare de căldură. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.

În data de 01.05, ora 21:32, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în localitatea Cristești, comuna Cristești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală.

În urma incendiului au ars aproximativ 20 de kilograme de articole din materiale textile, un aparat electrocasnic și s-au degradat aproximativ 80 de metri pătrați de tencuială, diverse obiecte de mobilier din bucătărie și diverse aparate electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un aparat electrocasnic defect.

În data de 01.05, ora 06:56,echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Totoești, comuna Erbiceni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală.

În urma incendiului au ars acoperișul tip șarpantă din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafața aproximativă de 150 de metri pătrați, bunurile din șase camere diverse uși și ferestre, actele de proprietate și identitate, centrala pe lemne și s-a deteriorat zugrăveala interioară și exterioară pe suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 02.05, ora 17:08, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Pictorului, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință într-un bloc de locuit.

În urma incendiului a ars un frigider și s-au deteriorat un aparat electrocasnic, zugrăveala pe aproximativ 150 de metri pătrați, diverse bunuri din interiorul apartamentului și o fereastră din PVC. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un aparat electrocasnic lăsat nesupravegheat.

În data de 03.05, ora 15:50, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, Bulevardul C. A. Rosetti, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. A ars vegetația uscată pe aproximativ 50 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 03.05, ora 19:28, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Miroslava, în satul Valea Adâncă, comuna Miroslava, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu la o locuință individuală.

În urma incendiului au ars un dulap de bucătărie, aproximativ 1 metru liniar pervaz geam, aproximativ 2 kilograme de textile. S-au deteriorat un geam din PVC, un calorifer, zugrăveala locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

În data de 03.05, ora 22:27, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Ciurea în localitatea Ciurea, comuna Ciurea, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată.

În urma incendiului au ars aproximativ 8 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Alte intervenţii/misiuni

Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în perioada 29 aprilie – 04 mai a.c., echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 128 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.

În perioada menţionată, două echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 4 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Tot în această perioadă, echipajele ATPVM din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au desfășurat 2 misiuni de transport persoane confirmate COVID-19, iar echipajul C.B.R.N. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 2 misiuni de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice.

În data de 29.04, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a asigurat un transport de materiale specifice COVID – 19 din municipiul Vaslui în municipiul Iași.

În data de 29.04, ora 08:10, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Arhitect Ioan Berindei, pentru transportul unei persoane supraponderale. În data de 29.04, ora 10:39, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în satul Cristești, comuna Cristești, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice în urma unui accident rutier cu victime.

În data de 29.04, ora 10:59, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Tudor Vladimirescu, pentru asigurarea măsurilor specifice în urma unui accident rutier cu victime.

În data de 29.04, ora 18:52, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vasile A. Urechia, pentru deblocarea ușii unui apartament. S-a pătruns în apartament prin escaladarea geamului de la balcon cu ajutorul scării culisabile. În interior se afla un minor care dormea și care nu a necesitat îngrijiri medicale.

În data de 29.04, ora 19:40, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Ungheni, comuna Ungheni, județul Iași, pentru salvarea unui câine căzut într-un canal.

În data de 30.04, ora 10:56, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice în municipiul Iași, str. Mașinii, în urma producerii unui accident rutier soldat cu două victime. Acestea au fost evaluate medical la locul evenimentului, dar au refuzat transportul la spital.

În data de 30.04, ora 19:28, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Chimiei, la un accident rutier produs între un tramvai și un autoturism, în urma căruia au rezultat două victime conștiente, conducătorul tramvaiului, respectiv conducătorul autoturismului, care era încarcerat.

După realizarea manevrelor de descarcerare, conducătorul autoturismului a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași și transportat la UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgențe ,,Sf. Spiridon” Iași, iar vatmanul a fost preluat de către alt echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași și transportat la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

În data de 26.04, ora 08:58, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit, în municipiul Iași, strada Basarabi, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportul unei persoane supraponderale.

În data de 01.05, începând cu ora 22:00, s-au asigurat măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce pe timpul Slujbelor de Înviere a Domnului la Catedrala Mitropolitană din Iași cu hramul ,,Sfânta Parascheva” din municipiul Iași, de către un echipaj de primă intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași și la Ansamblul Mânăstirii Hadâmbu din satul Schitu Hadâmbului, comuna Mironeasa, județul Iași, de către un echipaj de primă intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași.

La Biserica cu hramul ,,Sfântul Nectarie” din municipiul Iași, Bulevardul Alexandru cel Bun, la Biserica cu hramul ,,Intrarea Domnului în Ierusalim” din municipiul Iași, strada Vasile Lupu, la Ansamblul Bisericii cu hramul ,,Cuvioasa Parascheva” din orașul Târgu Frumos, strada Petru Rareș și la Biserica cu hramul ,,Sfânta Vineri” din municipiul Pașcani, strada Gării, din județul Iași s-au asigurat de la subunitățile de intervenție arondate.

În data de 02.05, ora 00:30, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, în municipiul Iași, strada Silvestru, pentru transportul unei persoane supraponderale.

În data de 02.05, ora 01:16, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Mogoșești, comuna Mogoșești, județul Iași, pentru degajarea de pe partea carosabilă a unui stâlp de telefonie, din lemn.

În data de 02.05, ora 12:57, Detașamentul 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Dr. Savini, pentru deblocarea ușii unui apartament. Persoana blocată în apartament a fost găsită căzută pe hol, conștientă și a fost predată echipajului EPA pentru evaluare, dar aceasta a refuzat transportul la spital.

În data de 02.05, ora 15:13, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, în municipiul Iași, strada Stejar, pentru transportul unei persoane supraponderale.

În data de 02.05, ora 19:51, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, Bulevardul Chimiei, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietarul, bărbat în vârstă de 67 de ani, a fost găsit în pat cu multiple afecțiuni medicale. A fost asistat medical de echipajul SMURD și transportat la spital.

În data de 02.05, ora 21:23, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Toma Cozma, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietarul, bărbat în vârstă de 50 de ani, a fost găsit în locuință cu diverse afecțiuni medicale, a fost preluat de către un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași.

În data de 03.05, ora 12:20, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipul Iași, şoseaua Tudor Neculai, pentru salvarea unui bărbat căzut într-o groapă. După executarea manevrelor de extragere din groapă, victima a fost preluată, conștientă de către echipajul de prim ajutor calificat, cu suspiciune de fractură membru inferior drept și transportată la spital.

În data de 03.05, începând cuora 02:45, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a desfășurat o misiune de preluare și transport a două cadre medicale care au detașați în cadrul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

În data de 29.04, ora 11:25, echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de asanare, în satul Stânca, comuna Victoria, județul Iași, pentru ridicarea unor elemente de muniție rămase neexplodate din timpul conflictelor armate, ce au fost identificate pe un teren viran.

După deplasarea la locul intervenției s-au identificat, ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare, 8 proiectile explozive calibru 75 de milimetri și un proiectil perforant de calibru 57 de milimetri.

În data de 01.05, ora 15:35, echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de asanare, în localitatea Bârlești, comuna Erbiceni, județul Iași. S-a identificat, ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare o bombă de aruncător, de calibru 82 de milimetri.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

Echipajele SMURD au intervenit la 174 de cazuri medicale.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.