Intervenţii pentru victimele unui accident rutier, salvarea unui animal și stingerea a 3 incendii

Sâmbătă, 29 Mai 2021Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Interventii pentru victimele unui accident rutier  salvarea unui animal si stingerea a 3 incendii | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, la sfârşit de săptămână 21 - 23 mai a.c., la 38 de situații de urgență, majoritatea pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Totodată, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, cadrele ISU Mehedinți au efectuat șapte acțiuni.

În perioada 21 – 23 mai a.c., paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale unui număr de 33 de persoane. De asemenea, pompierii mehedințeni au intervenit pentru salvarea unui animal, acordarea îngrijirilor medicale victimelor unui accident rutier, dar și pentru stingerea a trei incendii.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 22 mai a.c., echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, situată pe bulevardul Mihai Viteazu din municipiul Drobeta Turnu Severin.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul casei. Pompierii au localizat și stins incendiul, în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la întreaga locuință, precum și la casele învecinate.

Au ars: acoperișul, pe o suprafață de circa 300 mp, și bunurile din două camere, degradându-se geamurile din termopan, instalația electrică de la etajul clădirii și zugrăveala din alte două camere. Nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic produs de un aparat electrocasnic lăsat sub tensiune (hotă).

În cursul după-amiezii de duminică, 23 mai a.c., un echipaj din cadrul Stației Vânju e a intervenit cu o autospecială de lucru cu modul de descarcerare pentru salvarea unui câine, care rămăsese cu capul blocat între fiarele unei porți de acces, în localitatea Salcia. Cu ajutorul accesoriilor din dotare, pompierii au reușit să extragă animalul în condiții de siguranță.

Tot duminică, 23 mai a.c., două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu o autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier, produs între două autoturisme, la intersecția străzilor Eroii de la Cerna și Matei Vasilescu din municipiul Drobeta Turnu Severin.

În urma accidentului, au rezultat trei victime conștiente. După acordarea primului-ajutor medical de urgență de către echipajele medicale SMURD și SAJ, cele trei persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin. Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor prin deconectarea bornelor de la acumulatorii autoturismelor.

Duminică seara, 23 mai a.c., un echipaj din cadrul Stației Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism în localitatea Salcia.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la un autoturism aflat pe o proprietate. Pompierii au stins imediat flăcările, care au cuprins autoturismul în proporție de circa 80%, împiedicând extinderea acestora la casa de locuit din imediata apropiere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de fumatul în locuri nepermise.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, urmărind responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.

Într-un interval de 72 de ore, pompierii mehedințeni au desfășurat șapte acțiuni, cinci dintre acestea pentru verificarea a șapte societăți comerciale și două instituții. Totodată, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat două misiuni, pentru preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19, dar și pentru decontaminarea autospecialei de transport personal și victime multiple (A.T.P.V.M).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.