Intervenţiile pompierilor ieşeni la sfârşit de săptămână

Miercuri, 26 Mai 2021Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Interventiile pompierilor ieseni la sfarsit de saptamana | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

În data de 14 mai a.c., ora 14:46, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au acționat în satul Slobozia, comuna Voinești‚ județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de deșeuri și vegetație uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 100 de metri pătrați de vegetație uscată și 200 de kilograme de deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 14.05, ora 20:18, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, Bulevardul Nicolae Iorga‚ județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de deșeuri. În urma incendiului au ars 250 de kilograme de deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 15.05, ora 14:23, Secția de Pompieri Pașcani a acționat în municipiul Pașcani‚ județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În urma incendiului au ars elementele combustibile ale compartimentului motor și s-a degradat motorul autoturismului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

În data de 15.05, ora 22:03, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a acționat, în municipiul Iași, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, pentru stingerea unui incendiu produs la un coș de gunoi. În urma incendiului au ars aproximativ 20 de kilograme de deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.

În data de 16.05, ora 10:41, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în satul Valea Adâncă, comuna Miroslava, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs pe un teren unde au fost descărcate deșeuri și resturi vegetale. În urma incendiului au ars aproximativ 10 tone de deșeuri și resturi vegetale. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 16.05, ora 11:39, trei echipaje de intervenție și o autocisternă pentru transport apă din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au acționat în satul Prisecani, comuna Prisecani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească și garaj.

În urma incendiului au ars un autoturism, actele de identitate ale proprietarului, două utilaje agricole, o motopompă, o motocicletă ușoară, un aparat de sudură, opt roți de autovehicul, diverse scule electrice și de mână, pereți confecționați din plăci de OSB pe o suprafață de aproximativ 180 de metri pătrați și s-au degradat două ferestre din lemn, 2 metri pătrați de plăci din azbociment și aproximativ 150 de metri pătrați de acoperiș din tablă pe astereală din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect ori neizolat corespunzător.

Alte intervenţii/misiuni

Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 82 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.

În perioada 14-16 mai a.c., în intervalul orar 08:00-20:00, un echipaj motocicletă de intervenție urbană SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență precum și asistența medicală de urgență pe timpul funcționării centrului de vaccinare drive-through organizat în parcarea Centrului Comercial Carrefour Era Park din municipiul Iași.

În intervalul 14 – 17 mai a.c., un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD din cadrul Detașamentului 1 Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență precum și asistența medicală de urgență pe timpul funcționării centrului de vaccinare amplasat pe esplanada în cadrul clădirii Universității de Medicină și Farmacie ,,Grigore T. Popa” din Iași din municipiul Iași, amenajat cu ocazia desfășurării ,,Maratonului de vaccinare la UMF Iași”.

În data de 15.05, ora 01:44, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Ciurchi, pentru transportul unei persoane supraponderale. În data de 15.05, ora 08:35, Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Independenței, pentru transportul unei persoane supraponderale.

În data de 15.05, Detașamentului 1 Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență pe timpul desfășurării meciului de fotbal dintre C.S.M. Politehnica Iași și F.C. Hermannstadt Sibiu pe Stadionul Municipal Emil Alexandrescu Iași.

În data de 15.05, ora 18:51, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Moldovei, pentru deblocarea unor persoane blocate în lift. În data de 15.05, ora 20:05, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în satul Păun, comuna Bârnova, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier fără victime.

În data de 15.05, ora 19:17, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în Șoseaua Păcurari, pentru salvarea unei pisici căzute într-un canal. În data de 15.05, ora 21:37, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Sălciilor, pentru asigurarea măsurilor specifice la o persoană cunoscută cu manifestări psihice.

În data de 16.05, ora 13:52, un echipaj de intervenție cu modul de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a fost solicitat să acționeze în municipiul Iași, aleea Decebal, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în apartament, proprietarul, în vârstă de 93 de ani, a fost găsit în stare conștientă cu traumatisme la nivelul membrelor superioare în urma căderii de la același nivel. În urma evaluării a fost preluat de echipajul medical și transportat la spital.

În data de 16.05, ora 20:25, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Nicolae Iorga, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului, proprietarul, în vârstă de 91 de ani a fost găsit căzut în locuință, fără semne vitale, fiind preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași care a declarat decesul.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

În data de 14.05, ora 09:46, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 200 de metri pătrați de teren viran în localitatea Dorobanți, comuna Aroneanu, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate 15 bombe de aruncător calibru 120 de milimetri care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.

În data de 14.05, ora 13:00, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 100 de metri pătrați de teren viran în localitatea Mihail Kogalniceanu, comuna Al. I. Cuza, jud. Iași. În urma intervenției au fost identificate 3 proiectile explozive calibru 75 de milimetri care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

În data de 15.05, ora 18:39, echipaje din cadrul inspectoratului în cooperare cu echipajele Serviciul de Ambulanță Județean Iași au intervenit, în satul Vânători, comuna Popricani, intersecția DN 24 cu DJ 248B, județul Iași, la un accident rutier, în care au fost implicate un autocamion, un microbuz și un autoturism, cu victime multiple, conștiente din care două au fost încarcerate în microbuz.

După realizarea manevrelor de descarcerare, cele două victime au fost preluate de ambulanța SMURD TIM și ambulanța SMURD EPA 1 și transportate la spital. Alte 11 victime au fost transportate la spital, iar patru au refuzat transportul. În gestionarea acestui eveniment a fost pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție.

Echipajele SMURD au intervenit la 83 de cazuri medicale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.