Multiple intervenţii, gestionate prompt de pompierii ialomiţeni

Miercuri, 26 Mai 2021Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Multiple interventii  gestionate prompt de pompierii ialomiteni | imaginea 1 Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la un număr de 22 de misiuni.

✅În data de 17 mai a.c., în jurul 16.00, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj al SAJ Ialomița – substația Urziceni, la un accident rutier produs pe raza municipiului Urziceni, pe DN 2 la km.53, în care a fost implicat un autotren încărcat cu peleți care s-a răsturnat pe partea carosabilă.

Din eveniment a rezultat o victimă de sex masculin, cu vârsta de aproximativ 45 de ani, conștientă și neîncarcerată, care a fost monitorizată de echipajul SAJ la locul intervenției. După monitorizare, victima a refuzat transportul la spital.

Pompierii au intervenit pentru deconectarea bornelor la baterie, sablarea carosabilului, precum și pentru asigurarea măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului. Misiunea de asigurare s-a încheiat în 18 mai a.c., la ora 02.35.

✅În data de 17 mai a.c., în jurul orei 11.10, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au intervenit cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident rutier în comuna Axintele, în care un camion încărcat cu piatră, s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Din eveniment a rezultat o victimă conștientă și neîncarcerată care a fost monitorizată de echipajul SMURD la locul intervenției. După monitorizare, victima a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la Spitalul Municipal Urziceni. Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablare carosabil.

✅În data de 17 mai a.c., în jurul orei 16.00, salvatorii din cadrul Gărzii de Intervenție Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs în comuna Perieți, sat Stejaru pe DN 2A, în care a fost implicat un autoturism care a părăsit partea carosabilă.

La locul evenimentului s-a deplasat și un echipaj al SAJ Ialomița – substația Slobozia, venit în sprijin. Din eveniment a rezultat o victimă de sex feminin cu vârsta de aproximativ 18 ani, conștientă și neîncarcerată, care a fost monitorizată de echipajele SMURD și SAJ la locul intervenției. După monitorizare, victima a refuzat transportul la spital. Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

✅În data de 17 mai a.c., în jurul orei 21.15, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, au intervenit în comuna Grindu pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Un echipaj de pompieri, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la tabloul electric al casei. Intervenția promptă a pompierilor a condus la localizarea incendiului și lichidarea acestuia. A ars tabloul electric, iar cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică defectă, deteriorată sau cu improvizații.

  • 14 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 4 misiuni de transport persoane confirmate cu COVID-19.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.