Muniția descoperită în judeţul Harghita a fost distrusă într-un poligon special amenajat

Miercuri, 26 Mai 2021Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Munitia descoperita in judetul Harghita a fost distrusa intr un poligon special amenajat | imaginea 1 Muniția neexplodată descoperită, în ultimele luni, pe raza județului Harghita a fost distrusă, miercuri, 19 mai a.c., într-un poligon special amenajat, pe raza comunei Cârța.

Pirotehniștii harghiteni au asistat distrugerea a 54 de elemente de muniție, de diferite calibre. Acestea proveneau din cele două Războaie Mondiale, unele dintre ele fiind în perfectă stare de funcţionare, şi au fost găsite în diferite localităţi din judeţ, iar în cele mai multe cazuri, descoperite de detectoriști autorizați.

Cunoscând pericolul la care pot fi expuși, aceștia au solicitat sprijinul autorităților pentru a ridica și depozita în condiții în siguranţă elementele de muniție. Distrugerea acestora s-a executat prin explozie, folosindu-se procedeul electric, dublat de un procedeu pirotehnic de siguranţă.

Astfel, au fost distruse 54 de elemente de muniţie: 2 bombe de aruncător calibru 82 mm, un stabilizator pentru bombă de aruncător, 50 grenade de mână ofensive și o carcasă proiectil calibru 122 mm, misiunea pirotehniştilor încheindu-se cu succes.

Mulțumirile reprezentanţilor ISU Harghita sunt îndreptate către echipajele de poliție și jandarmerie harghitene, care au asigurat măsurile specifice în acțiunea de distrugere, precum și către primarul comunei Cârța, viceprimarul și șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, pentru întreaga colaborare pe această linie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.