Muniţie distrusă de pirotehniştii vrânceni

Joi, 13 Mai 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Munitie distrusa de pirotehnistii vranceni | imaginea 1 Vineri, 07 mai a.c., începând de la ora 09.00, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea a desfășurat, pe raza comunei Nănești, o nouă acțiune de distrugere, prin explozie controlată, a munițiilor neexplodate, identificate și ridicate de echipajul pirotehnic în intervalul 23 februarie – 01 mai a.c.

În perioada menționată, specialiștii pirotehniști din cadrul inspectoratului au desfășurat pe raza întregului județ, 26 de misiuni de asanare a muniției rămase neexplodată din timpul celor două conflagrații mondiale, ridicând și depozitând în condiții de siguranță 51 elemente de muniție.

Acţiunea de distrugere s-a executat cu maxim profesionalism și responsabilitate. Specialiștii pirotehniști au neutralizat în condiții de siguranță, prin explozie controlată: 6 proiectile explozive calibru 152 mm, 2 proiectile explozive calibru 122 mm, 2 proiectile explozive calibru 100 mm, 1 proiectil exploziv calibru 85 mm, 27 proiectile explozive calibru 76 mm, 5 proiectile explozive calibru 75 mm, 1 proiectil exploziv calibru 37 mm, 4 proiectile perforante calibru 85 mm, 1 proiectil perforant calibru 37 mm, 1 bombă aruncător calibru 120 mm și 1 cartuș infanterie calibru 7,92 mm.

Majoritatea acestor elemente de muniţie (proiectile explozive și 1 bombă aruncător calibru mare) erau încă active, în ciuda zecilor de ani cât au stat îngropate în pământ. În urma distrugerii nu au rezultat victime, pagube materiale sau accidente ecologice, misiunea pirotehniştilor încheindu-se cu succes.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.