Peste 100 de persoane au fost evacuate în urma inundaţiilor din judeţul Satu Mare

Luni, 17 Mai 2021Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Peste 100 de persoane au fost evacuate in urma inundatiilor din judetul Satu Mare | imaginea 1 Aversele torențiale au produs inundații în 6 localități din județul Satu Mare. Într-un interval de 24 de ore, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii ISU Satu Mare au acționat pentru evacuarea persoanelor și extragerea apei, 113 gospodării fiind afectate.

Cele mai afectate localități de aversele torențiale sunt Rătești și Hurezu Mare. De asemenea, au fost 107 de persoane evacuate preventiv din locuințe.

Joi, 13 mai a.c., situația persoanelor relocate, temporar, la rude și în spațiile puse la dispoziție de autoritățile locale, se prezenta astfel:

  • 100 de persoane din localitatea Rătești;
  • 7 persoane (4 adulți și 3 copii) din localitatea Hurezu Mare.

Din cauza aluviunilor și a apei acumulate pe carosabil, traficul rutier a fost blocat pe o lungime de 250 m din drumul european (E81) din localitatea Rătești. Totodată, o lungime de 200 m din căile de acces dintre localitățile Bolda și Stâna (DJ 196A) au fost blocate de ape.

Pentru ca populația să adopte măsurile de autoprotecție, în zonele vizate de atenționările și avertizările hidrometeorologice imediate, a fost emis un mesaj prin sistemul RO-ALERT care a vizat localitățile Beltiug, Rătești, Giungi, Ghirișa, Șandra și Bolda.

Evoluția dinamicii din teren rămâne sub atenta monitorizare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, la nevoie urmând a fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților din zonele afectate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.