Proiectil exploziv, descoperit în timpul executării unor lucrări de săpături

Luni, 10 Mai 2021Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

Proiectil exploziv  descoperit in timpul executarii unor lucrari de sapaturi | imaginea 1 Miercuri, 5 mai a.c., prin apel la 112, echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină pentru asanarea unui element de muniție descoperit în comuna Dragomirești. Un bărbat de 43 de ani din localitatea Hlăpești, pe timpul executării unor lucrări de săpături pentru branșarea la rețeaua de apă, a descoperit un proiectil exploziv de calibru 100 mm.

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț s-a deplasat la locul solicitării cu autospeciala pirotehnică. Cu ajutorul detectorului de metale, a fost verificată zona pe o suprafață de aproximativ 50 mp, nemaifiind descoperite alte elemente de muniție.

Muniția, ce provine din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță, într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

Proiectil exploziv  descoperit in timpul executarii unor lucrari de sapaturi | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.