Respect, Cătălin, Nicușor și Sorin!

Luni, 10 Mai 2021Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis, Foto Lau

Respect  Catalin  Nicusor si Sorin | imaginea 1 „Am fost alertat în jurul orei 18:20, să mă deplasez cu autospeciala de 10000 de litri de apă la un incendiu în localitatea Satchinez.

După primirea ordinului de retragere, am început deplasarea înapoi către unitate. Eram aproape de ieșirea din localitatea Sânandrei, când am observat mai multe mașini oprite pe partea carosabilă și mai multe persoane care alergau.

Dându-mi seama că e vorba de un accident, am oprit autospeciala și am alergat către locul evenimentului. Mă așteptam să văd mașini avariate, poate chiar și victime, dar ce am găsit acolo m-a marcat profund.

Când am ajuns la locul accidentului, am văzut un copil de vreo 6 ani, inconștient, întins pe partea carosabilă. Poți să participi la sute de intervenții și poți să vezi sute de victime, dar niciodată nu te poți obișnui cu imaginea unui copil care suferă enorm. În acel moment, ai da orice ca să schimbi lucrurile.

M-am apropiat rapid de copil și am observat că respiră. Imediat am început să-i acord primul ajutor medical până au sosit colegii de pe cealaltă autospecială și împreună am avut grijă de copil până a ajuns un echipaj SMURD care l-a preluat. În tot acest timp, am păstrat legătura cu dispeceratul și le-am dat detalii despre starea victimei.

Nu a fost deloc ușor. M-am simțit mai bine când au ajuns și colegii de pe autoscară. Ei au balizat zona ca să nu se mai întâmple vreo tragedie și m-au ajutat să acordăm primul ajutor copilului.” Cătălin, Nicușor și Sorin sunt cei 3 colegi care în data de 4 mai a.c., în timp ce se întorceau de la un incendiu, au intervenit pentru salvarea unui copil lovit de un autobuz.

Mama copilului le-a povestit salvatorilor că mergea cu fiul ei și cățelul lor pe marginea drumului. La un moment dat, cățelul a ieșit în stradă, iar copilul a sărit după el și a fost lovit de un autobuz.

𝑃𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑎̆ 𝑎𝑢 𝑑𝑎𝑡 𝑑𝑜𝑣𝑎𝑑𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑠𝑝𝑖𝑟𝑖𝑡 𝑐𝑖𝑣𝑖𝑐 𝑠̦𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑓𝑒𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑖𝑠𝑚, 𝑐𝑒𝑖 3 𝑐𝑜𝑙𝑒𝑔𝑖 𝑎𝑢 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑟𝑒𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑛𝑠𝑎𝑡̦𝑖 𝑑𝑒 𝑐𝑎̆𝑡𝑟𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑎𝑛𝑑𝑎 𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.