Respect, Mitică Dumitru!

Vineri, 21 Mai 2021Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Respect  Mitica Dumitru | imaginea 1 Nu de puține ori s-a întâmplat ca pompierii să intervină în timpul serviciului, în situații diferite față funcția încadrată sau specializarea pe care o dețin. Dar atunci când pe hainele pe care le poartă scrie “salvatori”, acest lucru este asumat.

Eroul zilei este Mitică Dumitru, șef tură de serviciu în cadrul Detașamentului Special de Salvatori, alpinist de profesie. În timp ce se întorcea de la o recunoaștere în teren, împreună cu echipajul din care face parte, a auzit prin stația autospecialei că un bărbat a intrat în râul Dâmbovița și s-a scufundat, în apropiere de locul în care se aflau.

Deși era o intervenție specifică echipajelor de scafandri, Mitică și ceilalți colegi au oprit autospeciala pentru a interveni până la sosirea scafandrilor. Au sărit în apă, împreună cu un coleg polițist, și au reușit scoaterea persoanei aflate în pericol.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.