Şiră de baloți din paie aprinsă în câmp

Joi, 13 Mai 2021Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Sira de baloti din paie aprinsa in camp | imaginea 1 Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat în perioada 07 – 10 mai a.c. la un număr de 46 de misiuni.

Incendiu de șiră de baloți din paie în comuna Axintele, sat Horia

Forțe de stingere din 2 județe au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit din data de 08 mai a.c., în jurul orei 22:50, la o șiră de baloți din paie aprinsă în câmp, în satul Horia din comuna Axintele, în raionul de competență al ISU Călărași, care, din cauza cantității foarte mari de furaje, a solicitat în sprijin și forțe de la ISU Ialomița.

Un echipaj, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, s-a alăturat intervenției. Prioritatea a fost menținerea flăcărilor departe de comunitate și de pădure, concomitent cu lucrul la localizarea și lichidarea incendiului.

În municipiul Fetești, salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Fetești au fost solicitați în data de 09 mai a.c., în jurul orei 17:00, să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității.

Pentru stingerea incendiului s-a acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător;

  • 34 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 2 misiuni de transport persoane confirmate cu COVID-19;
  • o misiune de asigurare măsuri P.S.I. la un eveniment sportiv în data de 08 mai a.c., în municipiul Slobozia;
  • 4 intervenții în sprijinul echipajelor SAJ Ialomița, pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate;

Accident rutier în comuna Ograda - În data de 07 mai a.c., în jurul orei 10:00, salvatorii de la Garda de Intervenție Țăndărei au fost solicitați să intervină la un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme.

La locul evenimentului, s-au deplasat cu o autospecială de intervenție și un echipaj SAJ Ialomița, venit în sprijin. În urma accidentului nu au rezultat victime, pompierii asigurând măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului;

Accident rutier în comuna Scânteia, sat Iazu - În data de 07 mai a.c., în jurul orei 11:45, salvatorii de la Garda de Intervenție Slobozia au fost solicitați să intervină la un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme. La locul evenimentului, s-au deplasat o autospecială de intervenție, o autospecială pentru descarcerare, o ambulanță SMURD, precum și un echipaj SAJ Ialomița, venit în sprijin.

În urma accidentului au rezultat cinci victime conștiente și neîncarcerate, care au fost monitorizate de echipajele SMURD și SAJ de la locul intervenției, ulterior victimele refuzând transportul la spital. De asemenea, pompierii au asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea carosabilului;

Accident rutier în comuna Grivița - În data de 09 mai a.c., în jurul orei 20:00, salvatorii de la Garda de Intervenție Slobozia au fost solicitați să intervină la un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme. La locul evenimentului, s-au deplasat o autospecială de intervenție și un echipaj SAJ Ialomița, venit în sprijin.

În urma accidentului, a rezultat o victimă conștientă și neîncarcerată, care a fost monitorizată de echipajul SAJ la locul intervenției. Pompierii au asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea carosabilului.

Sira de baloti din paie aprinsa in camp | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.