Un cetățean a dus un proiectil la fier vechi

Miercuri, 26 Mai 2021Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Un cetatean a dus un proiectil la fier vechi | imaginea 1 În cursul zilei de miercuri, 19 mai a.c., la un centru de fier vechi din municipiul Fetești s-a prezentat un cetățean cu un proiectil. Administratorul a realizat pericolul și a solicitat sprijinul pirotehniștilor ialomițeni.

Ajunși la fața locului, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița au găsit un proiectil perforant de artilerie cal.100 mm. Proiectilul a fost ridicat și depozitat în vederea distrugerii în condiții de siguranță.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri:

  • să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite;
  • să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite;
  • să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
  • să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite;
  • să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Un cetatean a dus un proiectil la fier vechi | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.