Un incendiu şi 31 de intervenții în urma precipitațiilor abundente

Luni, 31 Mai 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Un incendiu si 31 de interventii in urma precipitatiilor abundente | imaginea 1 Într-un interval de 24 de ore, până în dimineața zilei de vineri, 28 mai a.c., pompierii mureșeni au gestionat 80 de intervenții, dintre care – un incendiu, 31 de intervenții în urma precipitațiilor abundente și 48 de intervenții SMURD.

Joi, 27 mai a.c., în jurul orei 20:25, pompierii mureșeni au solicitați să intervină în cazul producerii unei incendiu la o casă de locuit din localitatea Secuieni strada Principală. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara și pompierii voluntari din cadrul SVSU Cristuru Secuiesc.

Odată ajunși la locul solictat, aceștia au constatat că a fost vorba despre un incendiu produs la tabloul electric. Incendiul a fost lichidat înainte să se propage la locuință. Din fericire, nu au fost victime.

În urma precipitațiilor abundente, pe raza județului Mureș, au fost afectate 8 localități: Târnăveni, Bobohalma, Mica, Filitelnic, Chendu, Agrișteu, Gălești și Sovata. În total, au fost afectate peste 60 de pivnițe.

Pentru restabilirea situației de normalitate au intervenit forțe ale ISU Mureș, SVSU Gălești, SVSU Acățari, SVSU Bălăușeri, SVSU Sângeorgiu de Pădure, SVSU Sovata, SVSU Miercurea Nirajului, SVSU Nadeș, SVSU Saschiz și personal din cadrul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență de la toate localitățile afectate.

De asemenea, prefectul județului Mureș, Cristina Mara TOGĂNEL, împreună cu domnul Inspector-şef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș, Colonel Călin Ioan HANDREA, au executat recunoașteri în raza localităților afectate și au dispus măsurile necesare pentru restabilirea stării de normalitate.

ISU Mureș a intervenit cu peste 40 de mijloace tehnice (autospeciale, motopompe, autoturisme de teren), 4 ofițeri și peste 70 de subofițeri.

În momentul de față, pompierii militari de la Garda de Intervenție Miercurea Nirajului execută misiuni de evacuarea apei în localitatea Gălești, unde sunt anunțate mai multe gospodării afectate, iar Punctul de Lucru Sovata intervine în orașul Sovata pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie de pe strada Praidului. La nivelul judeţului Mureș, nu sunt anunțate victime și nici localități izolate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.