Un incendiu violent a provocat pagube însemnate la o fabrică de mobilă din Reghin

Joi, 06 Mai 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Un incendiu violent a provocat pagube insemnate la o fabrica de mobila din Reghin | imaginea 1 În minivacanța de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, până în dimineața de marţi, 4 mai a.c., la ora 08:00, pompierii mureșeni au gestionat 198 de intervenții, dintre care – 7 incendii, 1 incident feroviar, 4 alte situații de urgență și 186 de intervenții SMURD.

În seara zilei de 30 aprilie a.c., în jurul orelor 21.40, un incendiu violent a izbucnit, provocând pagube însemnate în cadrul unei fabrici de mobilă din municipiul Reghin. Au fost afectate 5 corpuri de clădire, dintre care 3 în proporție de 100 la sută, pe o suprafață aproximativă de 1500 mp.

La locul intervenției s-au deplasat 6 autospeciale de stingere a incendiilor și o autospecială pentru intervenție la înălțimi din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș, împreună cu alte 5 autospeciale de stingere a incendiilor din cadrul serviciilor voluntare și din cadrul unui serviciu privat pentru situații de urgență.

În același timp, au fost solicitate în sprijin 3 autospeciale pentru stingerea incendiilor, 2 din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud, respectiv o autospecială din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Oltul” al județului Harghita.

Din fericire, nu a fost nevoie de intervenția echipajelor profesioniste din județele învecinate, acestea fiind întoarse la bază după localizarea incendiului. Pentru gestionarea situației de urgență au fost implicați un număr de peste 60 de pompieri militari și pompieri civili.

Acțiunile desfășurate pentru stingerea incendiului au durat aproximativ 7 ore până la lichidarea tuturor focarelor, intervenția finalizându-se în zorii zilei de 01 mai a.c. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului va fi stabilită de către o comisie special constituită în acest sens. Din fericire, nu au fost victime sau persoane rănite pe timpul desfășurării acțiunilor de intervenție.

În dimineața zilei de 04 mai a.c., în jurul orei 4:30, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg. Mureș au intervenit la un incendiu de apartament în municipiul Tg. Mureș. Au fost evacuați un număr de 31 de locatari din blocul de locuit, iar trei persoane au fost transportate la UPU Tg. Mureș, victimele fiind de cod verde. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.