30 de elemente de muniție descoperite de un detectorist autorizat, în Iacobeni

Vineri, 18 Iunie 2021Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

30 de elemente de munitie descoperite de un detectorist autorizat  in Iacobeni | imaginea 1 Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Harghita a intervenit, duminică, 13 iunie a.c., în satul Iacobeni, comuna Plăieșii de Jos, pentru asanarea unei suprafețe de teren, unde au fost descoperite elemente de muniție de război, de un posesor autorizat de detectoare de metale, care a sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112.

La locul descoperirii elementelor de muniție, pirotehniștii au asanat suprafața islazului și au identificat elementele ca fiind 2 bucăţi proiectile perforante cal. 47 mm, 1 bucată focos pentru bombă aruncător calibru 82 mm și 27 bucăţi cartuşe de infanterie cal. 7,62 mm, provenind, cel mai probabil, din cel de-Al Doilea Război Mondial. Acestea au fost ridicate, transportate și depozitate, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.