Echipaje de pompieri au acționat în urma ploilor abundente și a vântului puternic

Luni, 14 Iunie 2021Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Echipaje de pompieri au actionat in urma ploilor abundente si a vantului puternic | imaginea 1 Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase, din după-amiaza zilei de joi, 10 iunie a.c. (ploi abundente și vânt), echipaje de pompieri au acționat în municipiile Târgoviște și Moreni, orașul Pucioasa și comunele Ulmi și Răzvad, pentru evacuarea apei și înlăturarea efectelor acestor fenomene meteo produse în timp scurt.

Astfel, în Târgoviște, pompierii au degajat un copac doborât de vânt pe partea carosabilă, în apropiere de Complexul de Natație, unde bloca un sens de circulație. Tot în Târgoviște, pe strada Fructelor, apa a inundat curtea unei gospodării și casa. Aici a sosit în sprijin și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Târgoviște.

În comuna Ulmi, apa a inundat o curte și a pătruns și în locuință. La Moreni, apa a inundat o gospodărie. Satul Valea Voievozilor (comuna Răzvad) a fost afectat cel mai mult. Aproximativ 50 de gospodării aveau apă în curte, în 10 locații au fost afectate beciurile și în 3 cazuri apa a pătruns și în casă. A fost inundat și un depozit al unui operator economic din zona stației de distribuție carburanți.

În apropierea Hanului Voievozilor, un copac care prezenta pericol pentru cetățeni și traficul rutier, acesta fiind înclinat și se sprijinea pe cablurile de curent, a fost degajat de pompieri cu ajutorul drujbelor și autoscării de lucru la înălțime, după ce echipa operatorului de furnizare a energiei electrice a oprit alimentarea cu current.

Pentru gestionarea efectelor produse au acționat peste 40 de pompieri, cu 10 autospeciale și 8 motopompe din mai multe subunități din județ. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.