Incendiu devastator izbucnit într-un depozit de mase plastice

Marți, 22 Iunie 2021Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Incendiu devastator izbucnit intr un depozit de mase plastice | imaginea 1 Miercuri, 16 iunie a.c., un incendiu devastator a izbucnit într-un depozit de mase plastice, în municipiul Bârlad.

Incendiul a fost unul extrem de violent, afectând o suprafață de aproximativ 1.000 metri pătrați. Au intervenit 70 pompieri militari, 13 autospeciale și două motopompe. Acțiunea de intervenție a fost condusă de Inspectorul-șef al ISU Vaslui, Colonel Niculae Tătaru.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui a intervenit cu 13 autospeciale, două motopompe de medie capacitate și 70 pompieri militari pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un depozit de materiale plastice din municipiul Bârlad, pe strada Palermo.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență și exista pericol de propagare la un depozit de mobilă. Suprafața afectată de incendiu a fost de aproximativ 1.000 metri pătrați.

În curtea depozitului erau parcate peste 20 autoturisme și autoutilitare, cele mai multe dintre acestea fiind evacuate în siguranță. Patru autoturisme au fost afectate de radiația termică, la acestea fiind degradate componentele exterioare confecționate din material plastic și/sau cauciuc.

Pentru limitarea și lichidarea incendiului a fost nevoie de cantități foarte mari de apă, alimentarea făcându-se din mai multe surse, inclusiv dintr-o piscină de mari dimensiuni. S-a acționat în dispozitiv perimetral, acțiunea fiind condusă de Inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui, Colonel Niculae Tătaru.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.