Incendiu la acoperişul unui depozit - Un adult şi 15 copii au fost evacuaţi

Joi, 10 Iunie 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Incendiu la acoperisul unui depozit   Un adult si 15 copii au fost evacuati | imaginea 1 În 24 de ore, până în dimineața zilei de miercuri, 9 iunie a.c., pompierii mureșeni au gestionat 53 de intervenții, dintre care – două incendii, un accident rutier, o altă situație de urgență și 49 de intervenții SMURD.

Marţi, 08 iunie a.c., în jurul orei 19:50, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în cazul producerii unui incendiu la acoperișul unui depozit din municipiul Târgu Mureș, strada Rovinari. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că incendiul se manifesta mocnit cu degajări mari de fum, la acoperișul unui depozit de aproximativ 700 mp. În timpul intervenției, din cauza fumului dens, pompierii au evacuat preventiv, dintr-o sală de dans aflată în proximitatea depozitului, un adult și 15 copii.

Focul a afectat aproximativ 25 mp din acoperiș, pompierii aflați la locul intervenției au decopertat zona afectată, au căutat focarele ascunse și au lichidat incendiul în limitele găsite înainte ca acesta să se propage la întregul depozit.

Din fericire, nu au fost victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: flacără deschisă (executarea unor lucrări, nesupravegheate corespunzător, la acoperiș).

Tot marţi, 08 iunie a.c., în jurul orei 22:45, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în cazul producerii unui incendiu de vegetație uscată în municipiul Târgu Mureș, lângă Complexul Weekend, aproape de calea ferată.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Incendiul a fost lichidat de către pompierii militari.

În dimineața zilei de miercuri, 9 iunie a.c., în jurul orei 05:00, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină pentru a asigura masurile specifice de prevenirea și stingerea incendiilor în cazul producerii unui accident rutier la ieșirea de pe Autostrada A3 - intersecția Chețani, sensul de mers spre Cluj.

Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș. Odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că este vorba despre o autoplatformă care transporta un autoturism și tracta o remorcă.

Aceasta a părăsit partea carosabilă și a intrat în parapet. În urma impactului, șoferul, o persoană de sex masculin în vârstă de 42 ani, a necesitat îngrijiri medicale, acesta suferind multiple plăgi deschise.

Victima a fost de cod galben, conștientă și cooperantă. Bărbatul a fost preluat și transportat la CPU Luduș cu ambulanța SMURD aflată la locul intervenției. Incidentul nu a afectat circulația din zonă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.