Misiune de căutare a unui bărbat dispărut în lacul Vârșolţ

Miercuri, 30 Iunie 2021Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Misiune de cautare a unui barbat disparut in lacul Varsolt | imaginea 1 Miercuri seara, 23 iunie a.c., echipaje din cadrul Secției Șimleu Silvaniei și ale Detașamentului Zalău au fost solicitate să intervină pentru a căuta o persoană dispărută în lacul Vârșolţ (în zona rulotelor).

Din informațiile primite de la martorii de la fața locului, se pare că un bărbat de aproximativ 39 de ani a intrat în apă și nu a mai ieșit la mal. Pompierii au intervenit în misiunea de căutare, cu ajutorul unor bărci pneumatice şi o barcă echipată cu sonar.

La lăsarea serii, a fost realizat un dispozitiv de iluminat aflat în dotarea unei autospeciale, iar misiunea de căutare a continuat mai multe ore, fără rezultat, după care a fost suspendată pe parcursul nopții.

Căutările au fost reluate în dimineața următoare, în sprijin au fost solicitate și intervenția unei echipe de scafandri (formată din cadre de la ISU Maramureş, respectiv de la ISU Hunedoara) și a elicopterului SMURD de la POA Jibou, care a participat, alături de celelalte forţe, la misiunea de căutare pe Lacul Vârşolţ prin efectuarea unui survol deasupra lacului.

Bărbatul a fost găsit decedat, joi, 24 iunie a.c., în jurul amiezii. Un rol major în misiunea de căutare l-a avut sonarul cu care este dotată barca de intervenție, unul din vârfurile tehnologice de ultimă generație din dotarea ISU Sălaj.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.