Misiune dificilă de salvare a unui parapantist prins în firele de curent

Joi, 10 Iunie 2021Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Misiune dificila de salvare a unui parapantist prins in firele de curent | imaginea 1 Misiune dificilă a pompierilor hunedoreni de salvare a unui parapantist prins în firele de curent din zona localităţii Brazi.

Parapantistul suspendat de firele de curent la aproximativ 20 de metri înălţime a ajuns în siguranţă la sol. Echipajul de pompieri a utilizat autoscara pentru a ajunge la bărbat. Acesta a fost consiliat să decupleze sistemul care îl lega de parapantă şi a fost preluat în nacela autospecialei. Parapantistul nu prezenta leziuni şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Zona Brazi, din apropierea masivului Retezat, este o destinaţie preferata de parapantişti pentru practicarea acestui sport. În operaţiunile de salvare au fost implicaţi 10 pompieri ai Detaşamentelor Deva şi Hunedoara, cu 3 autospeciale şi un echipaj Salvamont.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.