Patru proiectile au fost descoperite de un cetăţean în pădure

Joi, 10 Iunie 2021Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Patru proiectile au fost descoperite de un cetatean in padure | imaginea 1 Marţi, 8 iunie a.c., în jurul orei 10:00, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Someș” al județului Satu Mare a intervenit pentru asanarea teritoriului, de 4 proiectile, în pădurea Heresteț din localitatea Săcășeni.

Mai precis, este vorba despre 2 proiectile perforante de calibru 75 mm, 1 proiectil exploziv de calibru 76 mm și 1 proiectil perforant de calibru 85 mm. Muniția a fost găsită în pădure, de către un cetățean în timp ce se afla la cules de ciuperci.

Acesta a anunțat autoritățile, iar o echipă specializată în astfel de intervenții s-a deplasat la fața locului. Proiectilele, rămase din Al Doilea Război Mondial, au fost ridicate și transportate la depozitul de muniții rămase neexplodate din Carei, urmând să fie distruse.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.