Respect, Plutonier major Ungureanu Ionuţ şi Plutonier adjutant Fora Adrian!

Vineri, 18 Iunie 2021Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Respect  Plutonier major Ungureanu Ionut si Plutonier adjutant Fora Adrian | imaginea 1 Pompierii militari timișeni sunt salvatori și în timpul liber! Zecile de intervenții la care participă salvatorii zilnic lasă o amprentă puternică în comportamentul acestora, dezvoltându-le un instinct al responsabilității sociale față de cei care se află în pericol.

Duminică, 13 iunie a.c., în jurul orei 14:30, Plutonierul major 𝐔𝐧𝐠𝐮𝐫𝐞𝐚𝐧𝐮 𝐈𝐨𝐧𝐮𝐭̦, subofițer în cadrul Stației de Pompieri Deta, aflându-se în tura liberă, se îndrepta cu mașina personală dinspre Beiuș spre Oradea.

La un moment dat, acesta a observat ca în fața lui s-a produs un accident rutier între o autoutilitară și o motocicletă. Dând dovadă de prezență de spirit, acesta a apelat imediat numărul unic de urgență 112, anunțând evenimentul produs și oferind informații foarte importante colegilor din dispecerat.

În același timp, acesta a alergat spre locul accidentului unde, cu profesionalism, împreună cu alți participanți la trafic, au reușit extragerea victimei de sub roțile din spate ale camionetei. Pompierul militar a oferit imediat victimei primul ajutor medical până la sosirea echipajelor de intervenție care, ulterior, l-au transportat cu un elicopter SMURD la U.P.U. Oradea.

În data de 25 mai a.c., în timp ce se afla în timpul liber, Plutonier adjutant 𝐅𝐨𝐫𝐚 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧, din cadrul Stației de Pompieri Sânnicolau Mare, a observat un adolescent căzut pe trotuar, lângă o bicicletă. ”Văzând ca nimeni nu reacționează, am oprit imediat autoturismul și am fugit spre copil.

La prima vedere, era într-o stare destul de gravă. Era inconștient și sângera, dar respira. Am sunat repede la 112 și am cerut sa vină o ambulanță. I-am explicat dispecerului că sunt pompier și că îi acord primul ajutor victimei până la sosirea ambulanței”, a povestit Adrian.

Copilul a fost preluat de echipajul medical ajuns la fața locului și transportat la spital. Din datele care se cunosc, acesta este în afara oricărui pericol acum. Pompierii salvează zilnic vieți, uneori chiar cu riscul vieții lor. Acest fapt se vede chiar și în viața lor de zi cu zi, nu doar la serviciu.

Respect  Plutonier major Ungureanu Ionut si Plutonier adjutant Fora Adrian | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.