Şocul anafilactic - o urgenţă majoră care ameninţă viaţa

Joi, 24 Iunie 2021Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Socul anafilactic   o urgenta majora care ameninta viata | imaginea 1 Şocul anafilactic declanşat la o persoană poate să devină fatal, dacă nu se intervine în cel mai scurt timp posibil.

Un caz medical asemănător a avut loc vineri seara, 18 iunie a.c., unde un echipaj SMURD de la Sărmăşag s-a deplasat la o persoană înțepată de o albină în localitatea Chieşd. Pacientul (un bărbat de aproximativ 33 de ani) a fost găsit în stare critică, inconştient, cianotic, în şoc anafilactic şi i-a fost administrată adrenalină.

Doar promptitudinea echipajelor medicale a făcut diferenţa şi a evitat producerea unei tragedii, pacientul fiind stabilizat cu rapiditate. În sprijin a fost solicitat şi elicopterul SMURD din cadrul Punctului aeromedical Jibou, care a preluat pacientul în stare stabilă, conştient şi a fost transportat la UPU SMURD Zalău.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.