Şuvoaiele de apă au inundat curți și au distrus drumuri - Familii au fost evacuate

Vineri, 18 Iunie 2021Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Suvoaiele de apa au inundat curti si au distrus drumuri   Familii au fost evacuate | imaginea 1 A plouat torențial și a bătut vântul în după-amiaza zilei de marţi, 15 iunie a.c., în județul Botoșani.

În mai multe localități, şuvoaiele de apă au inundat curți și au distrus drumuri comunale și sătești. Cinci localnici din Ștefănești, Trușești, Ripiceni, Dracșani și Săveni au sunat la 112 și au cerut să fie ajutați de pompierii voluntari și militari să scoată apa din curții.

La Zăicești și Botoșani, salvatorii au fost chemați pentru degajarea unor copaci rupți de vânt, căzuți pe partea carosabilă. Doi stâlpi electrici de pe raza localităților Vorona și Dracșani au luat foc. Incendiile au fost stinse de pompierii voluntari din cele două comune.

Șase curți și două case din Drăgușeni au fost inundate în urma unei ploi torențiale, care a durat mai puțin de oră. Mai multe drumuri comunale și sătești au fost avariate, șase gospodării au fost inundate. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Drăgușeni a intervenit pentru evacuarea celor două familii din locuințele inundate, formate din patru adulți și cinci copii. Aceștia vor locui la rude.

În Flondora, Loturi și Monoleasa au fost distruse mai multe drumuri sătești, iar drumul național care traversează comuna a fost acoperit de aluviuni, stratul măsurând aproximativ 30 cm. Aceastea au fost înlăturate de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Manoleasa. Tot în Flondora, au fost inundate șase gospodării, însă apa s-a retras imediat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.