Accidente rutiere, incendii şi asanare de muniţie

Vineri, 23 Iulie 2021Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Accidente rutiere  incendii si asanare de munitie | imaginea 1 Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat în ultimele 24 de ore la următoarele misiuni:

  • două accidente rutiere – În dimineața zilei de miercuri, 21 iulie a.c., salvatorii de la Garda de Intervenție Țăndărei au intervenit la două accidente rutiere: unul a fost produs în comuna Scânteia, în care au fost implicate un autoturism și un tractor.

La evenimentul rutier s-au deplasat două echipaje cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, în urma accidentului rezultând o victimă rănită ușor, care după acordarea primului ajutor medical de către echipajul SMURD, a refuzat transportul la spital.

Al doilea accident rutier s-a produs în comuna Mihail Kogălniceanu - Popas Chirana, în care au fost implicate două autoturisme. La evenimentul rutier s-au deplasat două echipaje cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și în sprijin un echipaj al SAJ Ialomița - substația Țăndărei.

În urma evenimentului rutier au rezultat două victime care au fost monitorizate de echipajele medicale la locul intervenției, ulterior preluate și transportate la Spitalul Orășenesc Țăndărei. La ambele accidente rutiere, pompierii militari au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor.

  • 21 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • o misiune de asanare muniție rămasă neexplodată găsită pe malul Brațului Borcea, pe raza localității Vlădeni – În data de 20 iulie a.c., specialiștii pirotehniști ai inspectoratului au intervenit cu promptitudine, cu o autospecială pirotehnică, și au ridicat un proiectil exploziv de calibru 100 milimetri descoperit pe raza localității de un localnic.

Conștientizând pericolul reprezentat de muniția descoperită, localnicul a anunțat de urgență organele abilitate, utilizând numărul de urgență 112, pentru a solicita intervenția echipajului pirotehnic. Specialiștii pirotehniști ai inspectoratului au ridicat elementul de muniție, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii în condiții de siguranță;

  • un incendiu de vegetație uscată produs în comuna Movilița - În data de 20 iulie a.c., salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 200 metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.