Asanări şi intervenţii la incendii

Vineri, 16 Iulie 2021Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Asanari si interventii la incendii | imaginea 1 În cursul zilei de marţi, 13 iulie a.c., ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Sălaj a intervenit la o nouă misiune de asanare a muniţiei neexplodate în zona șantierului șoselei de centura a municipiului Zalau. Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au identificat elementele ca fiind două proiectile calibru 85 mm şi mai multe cartuşe de 14.5 mm.

Elementele au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță pentru a fi distruse ulterior.

Pompierii reamintesc că, în cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă.

Marţi seara, Garda Cehu Silvaniei a fost solicitată să intervină la un incendiu izbucnit la anexa unei gospodării din localitatea Nadişu Hododului, judeţul Satu Mare.

Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică (conductori electrici improvizaţi). Au ars aproximativ 80 mp din acoperiş, circa 2 tone de plante furajere şi o serie de bunuri depozitate în anexă. La intervenţie a participat şi SVSU Hodod.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.