Au acţionat pentru salvarea a doi pui de barză

Vineri, 23 Iulie 2021Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Au actionat pentru salvarea a doi pui de barza | imaginea 1 Ziua de luni, 19 iulie, a fost declarată de pompierii olteni, neoficial, ZIUA BERZEI!

Pompierii militari olteni au acționat luni, 19 iulie a.c., pentru salvarea a doi pui de bază, unul aproape de nordul județului și celălalt în zona de sud a județului Olt.

Prima misiune a fost în orașul Scornicești, sat Mărgineni, iar salvatorii au reușit, cu ajutorul scării culisante și în condiții de siguranță, să ducă puiul de bază la loc în „casa” lui.

A doua misiune s-a desfășurat în comuna Giuvărăști, pentru salvarea unui pui de bază, cu aripile prinse cu o sfoară.

În acest caz s-a acționat cu autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, din cadrul Detașamentului Caracal, iar puiul de barză a fost eliberat.

Salvarea păsărilor și animalelor aflate în pericol se află printre atribuțiile pompierilor și fiecare misiune de acest gen o să fie tratată cu seriozitate maximă!

Au actionat pentru salvarea a doi pui de barza | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.