Bărbat dispărut cu barca în zona Lacului Golovița/Sinoe

Duminică, 04 Iulie 2021Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

Barbat disparut cu barca in zona Lacului Golovita Sinoe | imaginea 1 Sâmbătă seara, 26 iunie a.c., în jurul orei 19:40, prin apel la 112, pompierii tulceni au fost solicitați să intervină pentru căutarea unei persoane posibil dispărute cu barca, în zona Lacului Golovița/ Sinoe.

S-au deplasat către zona indicată 5 subofițeri, cu o autospecială de primă comandă și intervenție și o barcă RIB de la Stația de Pompieri Babadag, precum și SVSU Jurilovca cu o ambarcațiune.

Din primele informații, 2 pescari au plecat cu 2 bărci la pescuit, iar după ce au terminat de pescuit, unul a plecat înainte, urmând să fie ajuns de celălalt din urmă. Urmând traseul prestabilit, cel de-al doilea nu a mai reușit să-l găsească pe cel plecat înainte și nici barca acestuia.

Forțele de intervenție au plecat în căutare de la Jurilovca și au continuat pe Lacul Golovița și Canalul 5, care face legătura cu Lacul Sinoe. De asemenea, zona a fost survolată de către elicopterul SMURD Constanța, sosit în sprijin.

Operațiunile de căutare au fost oprite la lăsarea întunericului, în jurul orei 21:30, urmând să fie reluate în dimineața următoare.

Duminică dimineață, 27 iunie a.c., SVSU Jurilovca, cu o ambarcațiune cu pescarul apelant, au găsit bărbatul rătăcit în zona Lacului Golovița/Sinoe. Acesta a fost găsit în zona Lacului Sinoe, în apropiere de Canalul 5 și, din fericire, nu necesita îngrijiri medicale. Reprezentanţii ISU Tulcea adresează mulțumiri SVSU Jurilovca și ISU Constanța pentru sprijnul acordat în această misiune!

Barbat disparut cu barca in zona Lacului Golovita Sinoe | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.