Explozie urmată de incendiu, la Combinatul Azomureş - Un bărbat a fost rănit

Joi, 08 Iulie 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Explozie urmata de incendiu  la Combinatul Azomures   Un barbat a fost ranit | imaginea 1 În dimineața zilei de 7 iulie a.c., pompierii militari din cadrul ISU Horea al județului Mureș au fost solicitați să intervină de urgență la Combinatul Azomureș, unde a avut loc o explozie urmată de un incendiu cu flacără deschisă și degajări de fum la stația de amoniac III, din cadrul combinatului chimic amintit anterior.

În urma evenimentului a rezultat o victimă cu fractură la membrul superior drept, conștientă, transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Târgu Mureș, pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acesteia.

Pompierii militari au acționat rapid în vederea localizării incendiului, acesta manifestându-se local, la nivelul aparaturii din proximitate și la capetele de țeavă, în sprijinul lor venind și un echipaj CBRN, pentru efectuarea măsurătorilor specifice în cazul producerii unor astfel de situații de urgență care implică substanțe periculoase.

În acest sens, în scopul prevenirii populației din zona limitrofă a operatorului economic, a fost transmis un mesaj RO-ALERT, fiind precizat faptul că evenimentul nu prezintă pericol pentru cetățeni.

Coloana de sinteză de la instalația de amoniac unde a izbucnit incendiul a fost depresurizată, incendiul a fost lichidat, iar, preventiv, zona a rămas supravegheată în continuare de echipajele de intervenție. De asemenea, nu au fost depistate substanțe periculoase în atmosferă.

Totodată, în vederea optimizării misiunii de răspuns a fost crescută capacitatea operațională la subunitățile ISU, fiind prealertate și Inspectoratele pentru Situații de Urgență Județene limitrofe. La locul evenimentului au fost alocate resurse din cadrul ISUJ Mureș, după cum urmează:

  • 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă;
  • 1 autospecială pentru descarcerare;
  • 1 autospecială CBRN;
  • 1 autoscară;
  • 5 ambulanțe SMURD (1 terapie intensivă mobilă cu medic);
  • 4 ambulanțe SAJ;
  • 1 punct de comadă mobil;
  • 2 autospeciale de primă intervenție și comandă.

De asemenea, la misiune a intervenit și Serviciul privat pentru situații de urgență cu 3 autospeciale de stingere. O echipă de experți din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, condusă de adjunctul inspectorului general al IGSU se va deplasa la Târgu Mureș în vederea evaluării tuturor aspectelor strâns legate de prevenirea unor astfel de situații de urgență.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.